четвртак, 26. јануар 2012.

Uklonjen ključni svedok zločina nad Srbima



Advokat Duško Tomić, koji je branio Miralema Macića, tvrdi da je njegov klijent uklonjen, jer je bio jedan od ključnih svedoka stravičnih zločina nad Srbima u konjičkom kraju.


Sud BiH sad samo može da obustavi postupak protiv Macića

Tomić je uveren da zvanična verzija Macićeve smrti ne odgovara istini. On je ukazao na kontradiktorne izjave lekara sarajevskog Kliničkog centra, koji su posle operacije njegovog klijenta prvo rekli da je van životne opasnosti, a potom da ne mogu da ga spase jer je iz bolnice u Biloj, gde je izdržavao kaznu, kasno prevezen u Sarajevo.

Tomić je za "Pres" rekao da zbog toga s pravom sumnja da je u Macićevom slučaju primenjen metod "operacija uspela, pacijent podlegao", ističući da to, ipak, neće biti od pomoći odgovornima za zlodela nad Srbima na području Konjica.

"Sa Macićevom smrću neće umreti istina o užasnim ratnim zločinima nad Srbima u Konjicu i okolini. Sva svoja saznanja o tome Macić je zapisao u svoj dnevnik. Taj dnevnik sam predao Tužilaštvu BiH", istakao je Tomić.

U tom dnevniku se kao naredbodavci i izvršioci zločina navode brojna imena poznatih političara, policajaca i vojnih komandanata iz Konjica i Sarajeva.


Macić je preminuo pre dva dana u Kliničkom centru u Sarajevu. Protiv njega u Sudu BiH se vodi postupak za zločine nad srpskim civilima u Bradini 1992. godine. Tomić je rekao da će Sud BiH doneti rešenje kojim se obustavlja krivični postupak protiv Macića. 

Нема коментара:

Постави коментар